dimecres, 2 d’agost del 2017

Maria dels Àngels, advocada del perdó diví a Assís (Porciúncula 2017)

El cardenal Pietro Parolin, secretari d'Estat de la Santa Seu, presidirà avui a Assís la celebració de cloenda del Jubileu dels 800 anys del perdó d'Assís. L'acte s'esdevindrà a la capella de la Porciúncula, situada dins la basílica de Santa Maria dels Àngels.
 
El "perdó d'Assís" es concedeix als pelegrins que visitin aquesta capella per a rebre la indulgència plenària, o diguem-ho altrament: rebre la gràcia extraordinària del perdó fruit d'una bona confessió. El perdó d'Assís prové del mateix Sant Francesc que n'obtingué el privilegi del papa Honori III l'any 1216. En la diada d'avui de cada any aquesta indulgència s'estén a totes les esglésies i parròquies franciscanes del món.
 
Avui arribaran a Assís milers de joves participants de la 37a marxa franciscana. A més de la celebració més solemne presidida pel cardenal Parolin, cada hora hi haurà una missa i els confessionaris restaran tothora oberts. Nosaltres, en una celebració més modesta, des de la distància geogràfica però des de la comunió franciscana ens afegim a la festa ambientats amb flaires d'alfàbrega i proclamant amb convicció el perdó incondicional de Déu, facis el que facis.