dimecres, 7 de març del 2018

"Totes les masses piquen" (Dimecres 3 Quaresma)

"Decrets i prescripcions" és un terme que hem escoltat repetides vegades en la primera lectura. De manera semblant apareixia en el salm responsorial. L'evangeli també parlava de complir els manaments i Jesús ho rematava dient: "aquell que els compleixi i ensenyi a fer-ho, serà tingut per gran en el Regne del cel". 

No són poques les vegades que en la tradició cristiana desautoritzem la religiositat jueva amb l'argument que tot són decrets i prescripcions. No obstant, i centrant-nos només en l'Església catòlica, el Vaticà és un productor constant de decrets i prescripcions de tota mena. Si hi afegim la vida consagrada, constatem que hi ha regles dels fundadors, constitucions, ordinacions, projectes generals, provincials i locals.

En definitiva, també estem envoltats de decrets i prescripcions, que talment com els de la tradició jueva, volen protegir i també estimular la cohesió del col·lectiu i el bon funcionament de tot el que envolta la praxi religiosa. Però també diu la dita: "Totes les masses piquen."